Weekboekje




Beste ouders


We zouden willen vragen om – indien mogelijk - de weekverslagjes van deze bijzondere weken in Word te maken i.p.v. in het weekboekje en ze ons via mail te bezorgen. Op die manier kunnen de kinderen hun schrijven verder oefenen en blijven we met elkaar in contact. Op de klasblog kunnen we weekverslagjes zetten van de kinderen die dat fijn vinden. Zo kunnen we van elkaar op de hoogte blijven.

Voor de tekstjes in Word houd je je aan de afspraken van het weekboekje:
-          Je maakt eerst een woordveld op een kladblaadje.
-          Gebruik de hulpwoordjes uit het woordveld om korte zinnen mee te maken (dit mag meteen in Word, maar zeker ook nog eerst op een kladblaadje).
-          Je schrijft minstens 5 zinnen.
-          Denk aan de regels voor een goede tekst:
·         Start een zin nooit met de woordjes ‘en’ of ‘omdat’.
·         Start een zin niet altijd met ik (bv. niet: Ik ben gaan fietsen. Ik heb veel wandelaars gezien. Ik vond het leuk. Maar: Ik ben gaan fietsen. Er waren ook veel wandelaars. Het was een leuke uitstap.)
·         Een zin begint met een hoofdletter en eindigt met een punt, vraagteken of uitroepteken.
·         Gebruik hoofdletters waar het moet: namen van personen, landen, steden, straten en rivieren.
·         Probeer te werken met signaalwoorden: eerst, daarna, ten slotte, dan, toen …
·         Denk je aan een passende titel?
·         Schrijf onderaan jouw verslagje “mag gedeeld worden” of “liever niet delen”. Zo weten wij of we jouw verslagje eventueel op onze klasblog mogen zetten!

-          Ook leuk: in Word kan je ‘spelen’ met het lettertype, de lettergrootte, de letterkleur … van je tekstje. Wees gerust creatief!

Je kan ook een afbeelding invoegen bij je tekst. Dat doe je zoals we geleerd hebben bij PowerPoint door bovenaan te klikken op ‘invoegen’.  Je kan dan kiezen uit afbeeldingen van het internet of afbeeldingen die al op de computer staan. Je mag ook een foto als bijlage toevoegen wanneer je het weekverslagje aan de juf of meester mailt.

Veel schrijfplezier!

Juf Mieke, juf Evelyne, meester Erik, juf Elke


Reacties