Belangrijk nieuws 4 - 29 mei!

Lieve vrienden van 3C,

Beste ouders,

De komende weken kunnen we jammer genoeg nog altijd niet terug samen in de klas verder oefenen en nieuwe dingen leren L. De maatregelen om het Coronavirus niet te veel te verspreiden werden verlengd en voorlopig mogen kinderen van het 3de leerjaar ook nog niet terug naar school. Dit betekent dat jullie de komende weken verder zelf aan de slag gaan met materiaal dat wij voorzien.

We hebben daarvoor vier weekpakketten gemaakt. We zijn al zeker van de 1ste drie weekpakketten (evaluatie situatie op 22/5), maar voor de zekerheid geven we ook al eentje mee voor de week van 25/5.
Je zal weer vooral oefeningen op papier maken voor spelling, taal en wiskunde (dus per vak een bundel in het weekpakket).

Het materiaal dat je nodig hebt, kan één van je ouders in de klas komen ophalen op:
-       maandag 4 mei
-       dinsdag 5 mei

Telkens tussen 8u30 en 12u00. Het materiaal ligt klaar op je bank met je naam erbij.

Indien het niet lukt om langs te komen om het materiaal te halen, laat dan zeker iets weten. We zoeken dan samen naar een oplossing.


BELANGRIJK:
Bij het ophalen van de 4 nieuwe weekpakketten, zouden we graag hebben dat jullie de ingevulde bundels (GEEN WERKBOEKEN want die heb je nog nodig) van weekpakket 1 en 2 meebrengen en afgeven. Je kan ze achterlaten op de bank waar je nieuwe bundels klaarliggen. Ook leesboeken (van de klasbieb) die je al uit hebt, mag je meebrengen en op de bank leggen.



AFSPRAKEN bij het gebruik van de weekpakketten:

De opdrachten van het derde weekpakket maak je tijdens de week van maandag 4 mei tot en met vrijdag 8 mei.

De opdrachten van weekpakket 4 maak je tijdens de week van maandag 11 mei tot en met vrijdag 15 mei.

De opdrachten van weekpakket 5 maak je tijdens de week van maandag 18 mei tot en met woensdag 20 mei.

De opdrachten van weekpakket 6 maak je tijdens de week van maandag 25 mei tot en met vrijdag 29 mei.


De opdrachten in je werkboeken en in de bundels moet je maken, de online opdrachten op ScoodlePlay, kweetet.be en Bingel mag je maken.

- Je kan als je dat wil ook gebruik maken van het bijgevoegde taakoverzicht met dagtaken (in kleurtjes).
Je kan deze opdrachten invullen op het bijgevoegde weekschema


Heb ik voldoende geoefend? Probeer voor elk vak (wiskunde, taal en spelling) niet langer dan een halfuurtje te oefenen aan de ‘moetjes’!
Zorg wel dat je steeds ruim voldoende tijd voorziet om je te ontspannen, te spelen en te bewegen!!!

Telkens wanneer er een opdracht helemaal is afgewerkt, vraag je aan mama of papa de passende correctiesleutel en kan je aan de slag om eventuele fouten zorgvuldig te verbeteren in een ander kleurtje! Dat doen jullie in de klas steeds knap dus doe dit nu even goed!


Vraag, wanneer alles is afgewerkt, aan mama of papa om een fotootje te nemen van minstens 4 verbeterde opdrachten en dit ten laatste zaterdag door te sturen naar het mailadres van de juf (mieke.kets@coloma.be).

Voor weekpakket 3 verwachten we de doorgestuurde foto(‘s) ten laatste op zaterdag 09/05.
Voor weekpakket 4 verwachten we de doorgestuurde foto(‘s) ten laatste op zaterdag 16/05.
Voor weekpakket 5 verwachten we de doorgestuurde foto(‘s) ten laatste op zaterdag 23/05.
Voor weekpakket 6 verwachten we de doorgestuurde foto(‘s) ten laatste op zaterdag 30/05.


AANPASSING PRAATBOX:
Bij de start van weekpakket 3, zal ik voor 1 keer OP DINSDAG de opdrachten van die week samen even overlopen in onze praatbox.
groep 1 (klasnummer 1-8) om 13u30
groep 2 (klasnummer 9-16) om 14u30
Zorg dat al je materiaal (bundel weekpakket, werkboeken, …) klaarligt bij de computer om de leerstof mee te overlopen.

Je kan op maandag en dinsdagvoormiddag al zeker starten met weekpakket 3, maar het lesje cijferen (W24 L3) en de bundel bewerkingen mag je nog niet maken, want daar geef ik via praatbox nog lesjes over op woensdag en vrijdag.


Wanneer je gaat oefenen, bekijk dan zeker steeds vooraf de bijhorende instructiefilmpjes! Die zetten jou alvast op de goede weg!


Indien je toch nog vragen zou hebben kan je die uiteraard steeds stellen via mail en/of tijdens onze praatboxafspraken. Het “sociale contact” en het gezellig pratenlen in de praatbox vinden we echt een meerwaarde en blijft zeker behouden.


Vanaf weekpakket 3 voorzie ik 3 keer/week (in 2 groepen) een lesmoment in de praatbox. Meer info (schema met data en uren) hierover krijg je via mail en de blog.



Volhouden kanjers en veel succes!



Groetjes,
Juf Mieke

Reacties